Imatges gratuïtes de qualitat

Les imatges són una part molt important de gairebé qualsevol material didàctic. El problema, és que trobar fotografies de qualitat no sempre és fàcil ni ràpid. Les imatges han de tenir resolució suficient, una qualitat artística rellevant i, a més a més, hem de tenir dret a utilitzar-les de manera legítima.

Tot i la constant millora de la cerca d’imatges Google,  hi ha eines que ens donen millors resultats. Val la pena cercar alternatives fora del gran gegant americà. Les plataformes especialitzades, són millors tant pel que fa la qualitat de les imatges com a la gestió de la seva llicència. Així doncs, a continuació us mostrem les millors plataformes on cercar imatges gratuïtes de qualitat.

Consell

Si fas la cerca en anglès, sempre tindràs molta més tria

Unsplash

Unsplash
Unsplash

Segurament, la meva preferida. M’agrada per la varietat de continguts que hi ha però sobretot per les facilitats que et posa per agrair i donar crèdit a l’autor de les imatges. Per exemple, al peu de l’article veureu el crèdit de la imatge principal. D’altra banda, si et registres, pots crear col·leccions de fotos i, així, organitzar les teves fotos preferides. Sempre descarrega la imatge en qualitat màxima.

Pexels

Pexels
Pexels

A Pexels no requereixen que el citis però adjunten l’opció de fer donacions econòmiques a l’autor de la foto. Si et registres, també pots crear col·leccions. Et permet escollir les dimensions de la imatge. No només dimensions predefinides, sinó que pots escollir exactament de quina mida necessites la fotografia.

Pixabay

Pixabay
Pixabay

Permet cercar imatges però també vectors i vídeos. Permet escollir la resolució de descàrrega. Disposa d’un petit menú per filtrar els resultats de cerca que, entre d’altres coses, et permet escollir l’orientació de la imatge. Disposen d’una gran quantitat d’imatges.

Stocksnap

stocksnap
Stocksnap

Te un apartat on organitza les fotografies per categories. A l’hora de filtrar les cerques, et permet organitzar-les per data però no per propietats de les imatges com ara l’orientació o la dominant de color; pel tipus d’ús que en faig, no li acabo de veure la utilitat. Les imatges tenen una estètica molt “stock”

Diccionari Friki-Català

Quan diem que una imatge és “molt d’stock”, volem dir que és poc natural; molt de catàleg.

Reshot

Fotos de gran qualitat, curades manualment però amb poc fons d’arxiu. No permet filtrar el resultats d’una cerca. Poc però molt bé.

Burst

Burst

Burst és el projecte més jove de tots. Si us fixeu en l’adreça web, veureu que és “shopify”. Shopify és un un sistema per crear botigues on-line. La bona notícia, és que la gent de Burst s’ha centrat més en poder oferir fotografies que no pas en crear una web per mostrar-les. La qualitat de les fotografies és dispar; n’hi ha de bones i d’altres d’stock lleig. Et permet baixar-te les fotos en qualitat estàndard o reduïda.

Recorda

Citar els creadors dels materials que utilitzem, és més que una manera de dir-los gràcies; és una manera d’entendre Internet.

Com haureu comprovat, aquests productes, són pràcticament clons. Ofereixen exactament el mateix i, per tant, competeixen pel mateix mercat. Difícilment hi haurà lloc per a tots i alguns d’ells estan condemnats a desaparèixer. Sigui com sigui, ja no teniu excusa per tornar a fer una presentació o fitxa o post al moodle amb fotografies lletges i de poca resolució.

Foto de portada:
unsplash-logoMr Cup / Fabien Barral

Comparteix-me