Gravit: Un editor gràfic gratuït

Trobar eines gratuïtes i útils no és fàcil. Per això, quan n’hi ha alguna que m’impressiona, m’agrada compartir-ho. Quan es tracta de vectors i tipografies, o cartelleria digital en general, acostumo a utilitzar un editor gràfic de vectors. Porto moltes hores de vol amb el Freehand, un programa molt antic que pocs recorden. Freehand va ser comprat per Adobe i posteriorment destruït. Això em va convertir en usuari forçós de l’Adobe Illustrator.

L’única alternativa gratuïta a l’Adobe Illustrator que coneixia fins fa uns mesos era l’Inkscape. Programa gratuït i open source que, lamentablement, no m’acaba de fer el pes. Vulguis que no, quan estàs acostumat a treballar d’una manera, canviar costa.

Ara deu fer un any, vaig descobrir el Gravit. Un editor gràfic gratuït, que no open source, collonut. De debò que m’agrada molt. A l’ordinador on tinc llicència, continuo utilitzant l’Illustrator, però no em suposa un daltabaix, com em passava amb l’Inkscape, treballar amb el Gravit.

El Gravit és senzill i còmode de fer servir. M’agrada. És àgil i fàcil d’aprendre a fer anar. El pots utilitzar des del navegador mateix o te’l pots descarregar a l’ordinador. L’únic però que us en puc dir, és que recentment ha estat adquirit per Corel. Corel són els fabricants del famós Corel Draw; un progama que és competència directa del Gravit.

D’entrada Gravit ha estat reanomenat i ara s’anomena Gravit Designer. L’adquisició no afecta la gratuïtat del programa. N’ofereixen una versió de pagament però les prestacions de la versió gratuïta continuen intactes. No sé quins plans té pensats Corel pel futur de Gravit, però mentre sigui gratuït, poden comptar amb mi. Us deixo un vídeo que hem penjat al nostre canal de YouTube explicant tot això i alguna coseta més.

Gravit un editor gràfic gratuït.
Comparteix-me