Fem vídeos del planeta terra

Ja ens han admès a la prova pilot del Google Earth Studio i… és una passada! Google Earth Studio és una aplicació que ens permet crear vídeos del planeta terra, partint del motor de Google Earth. Sense oblidar mai el perquè de la gratuïtat dels productes digitals, ens hem trobat davant d’un recurs que ens ha deixat bocabadats. Us ho ensenyem:

Per mitjà d’un petit editor de fotogrames clau, podem crear animacions molt interessants. Podem controlar la latitud, la longitud, l’altura, l’angle horitzontal i l’angle vertical. La variació, al llarg de la línia del temps, dels valors d’aquests paràmetres és el que genera les animacions. Algunes ciutats del món, entre elles Barcelona, estan modelades en 3D i això ens permet crear documents molt atractius.

Una mostra del que es pot fer amb el Google Earth Studio

No he estat pas més de 10 minuts per fer aquesta petita animació. Es nota que l’eina està en fase de desenvolupament perquè té alguns problemes de consistència. Els fotogrames fan una mica el boig i apareixen moviments inesperats entre fotogrames. Pot frustrar una mica però ja ho aniran millorant. L’eina no es comporta com un pot esperar però té molt potencial. Cal tenir en compte que l’eina funciona a través del navegador Google Chrome, cosa impensable no fa pas tant.

Per una persona que no estigui acostumada a editar vídeos o a treballar amb fotogrames clau, pot costar-li una mica tenir-ho per mà; res que no es pugui superar amb una mica de dedicació. Ara mateix, el Google Earth Studio està en fase de proves. Pots apuntar-t’hi i t’arribarà un mail quan puguis accedir-hi. Google no ha especificat quan serà d’accés lliure.

Les possibilitats didàctiques d’aquesta eina són múltiples. Des dels continguts que poden crear els docents fins al propi procés de creació de vídeos per part dels alumnes. L’editor permet importar “capes” d’informació que hàgim creat prèviament al Google Earth. No hi he rascat gaire però, definitivament, amb el Google Earth Studio es poden crear experiències d’aprenentatge interessants.

Comparteix-me