Fem un canal de Youtube

És una mica ridícul que ens passem el dia escrivint sobre com d’important és fer vídeos. No fóra més coherent fer vídeos sobre com d’important és fer vídeos? El que ens ha impedit de posar abans en marxa el nostre canal de youtube, és el mateix que impedeix a molts i moltes docents posar-se a fer vídeos: El no posar-s’hi.

Cal afrontar la introducció del vídeo com a recurs formatiu/divulgatiu com un procés iteratiu. És a dir, un procés que es va repetint i millorant al llarg del temps. És moltíssim més important fer el primer vídeo que no pas el millor vídeo. Ja tindrem temps per millorar. Quants tutorials més cal mirar? A quants canals més cal subscriure’s? Quin material xulíssim més fa falta? Cap! Calla i grava! De debò, el més important és llençar-s’hi.

És moltíssim més important fer el primer vídeo que no pas el millor vídeo.

El nostre primer vídeo no és precisament una obra mestra de la narrativa ni la tècnica. Però és el primer i a partir d’aquí millorarem. És massa llarg, el contingut no està organitzat de manera coherent i és repetitiu, hi havia massa poca llum a la sala i la imatge es veu moguda, en les càmeres laterals surto desenfocat, no hi ha títols ni pastilles amb el nom, no hi ha música i més i més i més…

Però per l’altra banda, he pogut solucionar alguns problemes que desconeixia que em trobaria, he pogut provar la configuració d’estudi que tenia pensada (tant de so com de vídeo) i, sobretot, sobretot, he vist que tampoc no n’hi havia per tant. Ja tinc ganes de gravar el segon.

Posem a la pràctica allò que tant ens agrada del Learn by Doing… Vinga! Anima-t’hi, si vols introduir el vídeo a la teva pràctica docent, comença pel principi: Fes el primer vídeo..

foto de portada
unsplash-logoAustin Neill
Comparteix-me