Els 3 vídeos més ben valorats del sistema universitari català a YouTube

Primerament us vull dir que els millors vídeos de les universitats catalanes a YouTube, no coincideixen amb els més vistos. Un altre dia ja parlarem dels més vistos i de perquè no coincideixen amb els més ben valorats. Aquest rànquing, el dels millors vídeos de les universitats catalanes, està basat en els “m’agrada” menys els “no m’agrada” que han rebut tots els vídeos publicats als canals oficials de YouTube de les nostres universitats.

3 – Una estudiant genial

L’estudiant que deixa bocabadat

Amb encara no 20.000 visites, la originalitat i la frescor d’aquest vídeo, li han donat prop de 1000 m’agrades en un any i mig. Personalment, m’agrada moltíssim. Per com està fet, pels recursos dels que s’han valgut per fer-lo, pel contingut i pel talent de la jove estudiant.

2 -Que no pari la festa

Fantàstica producció de la Universitat de Vic

Amb més de 220.000 visites, aquesta meravella de la producció és un dels vídeos més vistos de tot el sistema universitari català. El vídeo de la UVIC ha rebut menys de 2000 “m’agrades”, tot i fer més de 5 anys que està penjat i ser un èxit indiscutible en quant a visites. Fet curiós tenint en compte l’espectacularitat de la posada en escena.

1 – Primer la ciència

Animació i ciència, una combinació d’èxit

El vídeo més ben valorat del sistema universitari català és aquest vídeo d’animació produït per la Universitat de Barcelona. Aquest vídeo és en castellà i ha rebut més de mig milió de visites en els 3 anys que fa que està publicat. La UB va crear aquesta serie de divulgació en català, castellà i anglès. La sèrie consta de quatre episodis, el nombre de visualitzacions, però, es desploma en els altres.

Observacions finals

  • 2 dels 3 vídeos són de caràcter divulgatiu (UB,UdG)
  • 2 dels 3 són fruit d’un procés de producció professional complex (UB,UVIC)
  • Només 1 dels 3 és en català (UdG)
  • Cap dels tres vídeos supera els 6 minuts de durada. (no he pogut posar 5 minuts perquè el de la UVIC dura 05:12 ¬¬)
  • Cap dels tres vídeos s’ha publicat aquest any 2018.
Comparteix-me