De Gutenberg a Sanger i Walles i més enllà

Educació i TIC és un binomi que no es pot abordar de manera descontextualitzada. El procés de digitalització que viu la nostra societat suposa una transformació de primer ordre.  Som enmig d’un canvi de paradigma. Possiblement, tot va començar amb una cosa anomenada Internet… però són tantes les facetes i àmbits de la nostra vida que s’han transformat, o que estan en plena transformació, que, a vegades, es fa difícil d’assimilar.

Les maneres de relacionar-nos, les maneres de cercar i trobar informació, les maneres de treballar, les maneres d’entretenir-nos… Tot ha canviat; i segueix  canviant. El món de l’educació no és cap excepció. Ni l’aprendre, ni l’ensenyar han quedat al marge de la digitalització. No és el primer ni l’últim cop, però, que el món de l’educació s’adapta a canvis sacsejadors.

Hem d’entomar el canvi com una oportunitat. Des d’abans de la creació de la impremta fins a després del naixement de la wikipèdia, hem viscut grans canvis socials. Sempre, com a espècie, hem après a adaptar-nos i hem reaprès com ajudar els altres a aprendre. Aquest cop, no serà diferent.

En aquest blog volem recollir inquietuds i experiències de docents, professionals i investigadors. Ens interessa l’educació, ens interessa la tecnologia, ens interessa la digitalització de la societat. Volem parlar d’educació i TIC, volem parlar d’EdTech (tecnologia educativa), volem conèixer noves eines, volem trobar nous recursos, volem explorar nous mètodes i, sobretot, volem conèixer persones sàvies.

Foto de portada
unsplash-logoAaron Burden
Comparteix-me