SSL, Meteor i parada tècnica

Avui mateix he deixat solucionat el problema que teníem amb el certificat de seguretat. I ho he fet a través d'una iniciativa espectacular com és el projecte let's encrypt. Let's enrypt és una iniciativa que compta amb el suport de la Fundació Linux que te per missió proveir certificació de seguretat digital de manera universal. Una gran notícia que haurà fet entristir més d'un paràsit digital. Per sorpresa meva, la integració amb Modulus és ridículament fàcil. Un parell de clics i llestos.

El segon tema d'aquest post és informar-vos que, en l'apartat tècnic, Sàvies queda congelat fins el primer quart de 2017. Ara és el torn dels continguts i de dinamitzar la comunitat. No és una decisió arbitrària, deixeu que m'expliqui:

Sàvies està construït amb Meteor, un framework fantàstic que permetia construir aplicacions amb Javascript Universal. Meteor és un sistema Open Source impulsat per una empresa privada que, òbviament, busca beneficis econòmics. La 'revolució React', juntament amb tot allò que l'acompanya i tot allò que comporta (flux, graphql, mort del paradigma MVC, etc.) ha deixat Meteor en una situació de futur negre. Meteor (blaze+ddp+mongo) era una passada a 2015 i és una passada a 2016 però a finals de 2017 ja ningú pensarà el JS d'aquesta manera. Què han fet doncs els de Meteor? ( i d'una manera força barroera i miserable. Aquesta gent necessiten assessorament en termes de comunicació urgentment. Ho estan gestionant fatal.) Doncs, aparcar el Meteor i centrar-se en pivotar cap el seu nou intent de negoci: Apollo.

Apollo és una implementació de graphql que inclou un seguit d'eines molt interessants. El què passa és que MDG (els creadors de Meteor i Apollo) han perdut la meva confiança. Ens han deixat tirats un cop i ho tornaran a fer tants cops com els faci falta. Això que escric tant a la lleugera, m'ha costat un parell de mesos pair-ho. De debò, em resistia a acceptar que Meteor ha mort i que la meva confiança cap a MDG és inversament proporcional a l'enorme ressentiment que em desperten. Si m'acabo passant a Graphql, ho faré utilitzant Reindex i no pas Apollo. De MDG un no se'n pot refiar. Entenc que les empreses sobrevisquin, entenc que Open Source és un model de negoci, no entenc, però, la manca d'escrúpols a l'hora de mentir a la comunitat com ho estan fent.

Definitivament, React i la manera de pensar que implica, deixen Meteor obsolet. Llegint una mica s'entén ràpid. Que no ens maregin més i parlin clar! I parlant de coses clares: Arribats a aquest punt, no em queda gens clar quin valor m'aporta Meteor. Bé sí, el gestor d'usuaris i ni tan sols ells saben dir-nos si continuarà funcionant..., la fàcil connexió amb la BBDD Mongo i s'ho peten... Per la resta: Router? No en tenen, la DDP? No encaixa amb el nou pensament unidireccional, Blaze? M'agradava molt però React se'l peta.

En fi, després d'aquesta breu 'rajada', us vull explicar que vista la incertesa tecnològica, m'he embrancat amb 3 projectes paral·lels nous(dos impliquen React ;D) i aparco Sàvies. Ara tot queda en mans de la Núria. Si durant aquesta tardor i hivern activa la cosa, el gener començaré a migrar Sàvies i a implementar-li les millores que teníem planificades per aquesta tardor. Si no, tancarem i ens centrarem en els projectes nous.