Nova Pàgina de 'Col•lecció'

Avui he penjat la primera gran actualització de Sàvies, el joc de preguntes en català. Potser no us semblarà gran cosa però implicava retocar l'esquema de la base de dades i em feia una mica de por.

Aquesta primera actualització inclou un bon grapat de petits ajustos, tant de cara en dins com de cara en fora.

És en dos llocs concrets, però, on el canvi ha estat gran: En la pàgina de col•lecció i en les peticions a la base de dades. Començo per la part avorrida:

Les peticions a la base de dades eren molt animals. Feien moure moltíssima més informació de la que en realitat els feia falta. Solucionar aquesta barrabassada ha implicat refer, per dins, la creació de partides. Com a usuari no ho notaràs però aquest ajustament és molt important per la viabilitat del projecte.

El segon gran canvi és la nova pàgina de col·lecció. Com ja vaig explicar , les col·leccions són el centre del nostre projecte. Ara que ja distribueixen preguntes sobre un tema concret correctament, és hora de convertir-les en autèntics centres d'interès.

El primer pas, seguint el full nostre full de ruta, ha estat permetre als creadors de preguntes inserir recursos digitals a la col•lecció. Especialment, provinents de la wikipèdia catalana.

Fins ara, i només si s'havien creat més de 25 preguntes, es mostrava la URL relacionada amb la col·lecció. Ara, els creadors podran enllaçar continguts de valor didàctic a les seves col·leccions. Ara mateix, el nostre principal objectiu és convertir les col·leccions en centres d'interès didàctic en la nostra llengua. Ja us ho explicarà millor la Núria.